Er der flere måder at slibe gulve på?

advertorial

Som ejer af et trægulv, så har du måske hørt om, at du kan få dine gulve slebet. Men er der flere måder hvorpå du kan få det gjort, og hvilken måde passer bedst til netop dit gulv? Det kommer vi ind på i dette indlæg.

En let slibning

Hvis du har et gulv, som blot trænger til at blive frisket lidt op, så er det aktuelt med en let slibning. En let slibning fjerner det øverste lag træ eller lak, og går ikke dybt ned i træet. Derfor bruges denne metode kun, hvis der ikke er dybe hakker eller pletter der skal fjernes. En let slibning er perfekt, hvis man har sørget for at passe på sit gulv med et lag lak, og blot ønsker at få ny lak på, så der ikke er små ridser og andet.

image

En gulvafslibning

Selvom en let slibning også er en gulvafslibning, så kalder man det typisk en afslibning af gulve, når man skal give det en mere dybdegående omgang. En gulvafslibning er modsat en let slibning en slibning, hvor man går dybere ned i træet. Derfor er dette perfekt, hvis man har pletter der er trukket ned i træet, eller hvis man har lavet mindre hakker, som eventuelt kan fjernes ved at lave en gulvafslibning.

Har man lavet dybe hakker, så er de som udgangspunkt ikke mulige at få slebet væk. Dette skyldes, at de går så langt ned i træet, at man vil skulle slibe det for mange gange, før man vil kunne fjerne dem. Her anbefales det, at man udskifter det område, hvor man har lavet de dybe hakker.

Vil du høre mere om gulvafslibning, eller måske bestille gulvafslibning i København, så anbefaler vi, at du tager kontakt til din lokale gulvmand. Her vil du med garanti kunne få vejledning på hvordan du skal behandle dit gulv.