Er et forbrugslån noget for dig?

For mange kan det virke meget fristende at tage et forbrugslån til at få råd til nogle af de ting, man går og ønsker sig. Det er selvsagt sjovere at låne pengene og så købe noget nu og her, frem for at gå og spinke og spare i lange tider, inden man kan få råd til at købe den ting man drømmer om.

Det kan være ting, såsom en ny telefon, en ny computer, en ny cykel, en ny bil, en ny knallert, en ny sofa eller mange andre ting. Det der nemlig er med forbrugslån er, at man typisk kan bruge det til lige, hvad man har lyst til. Kun fantasien sætter grænser.

Det skal du være opmærksom på, inden du siger ja til at tage et forbrugslån i banken

Men det at låne penge kommer ikke helt uden konsekvenser. Du skal naturligvis betale banken nogle penge for at få lov at låne til forbrug, og den betaling kommer til udtryk gennem renter og gebyrer. Man betaler nemlig typisk nogle penge for at få oprettet lånet, og så betaler man løbende renter hver måned i lånets løbetid.

Det du skal være opmærksom på er, om du nu også har råd til at betale pengene tilbage til banken inden for den aftalte periode. Hvis lånets løbetid er 30 år, så er der jo masser af tid, men hvis nu det kun er 5 år, så er det noget helt andet. Så det er godt at sætte sig ordentligt ind i aftalen, inden man siger ja til at låne pengene hos banken.

Noget andet du skal overveje er, om du overhovedet synes at det er pengene værd. Tag og regn ud, hvor mange penge du kommer til at bruge på at låne i forhold til, hvis du selv sparede pengene op. Læs mere om forbrugslån her: https://ikanobank.dk/laan.