Få den rette angst behandling hos en specialist

Få den rette angst behandling hos en specialist

Lider du af en af de mere almindelige angst typer som for eksempel generaliseret angst, panikangst, social angst eller måske en enkelt fobi? Så er der hjælp at hente. Du kan nemlig blive behandlet for din angst, helt uden medicin, hos en angst specialist. En angst specialist kan for eksempel være en psykoterapeut eller en autoriseret psykolog, som har specialiseret sig i behandling af angst ved hjælp af samtale terapi.

Når du får hjælp til at overkomme din angst hos en dygtig angst specialist, vil du opleve, at du inde i dig selv har ressourcerne til at bearbejde din angst. Så snart du lærer din angst at kende, vil du nemmere kunne leve med den uden at den kommer til at styre dit liv. Med tiden vil du kunne overkomme din angst i en grad, så du måske bliver helt symptom fri – og dermed slipper for angstens hæmmende og invaliderende effekt.

Generaliseret angst og panikangst – hvad er forskellen?

De to mest udbredte former for angst blandt den danske befolkning er generaliseret angst og panikangst. Lider du af generaliseret angst, vil du mærke angsten som en tro følgesvend hele døgnet rundt, hvor end du går og står.

Generaliseret angst vil manifestere sig som en permanent knugende fornemmelse i maven såvel som i sindet, og gennem tankemylder og endeløse bekymringer. Alle situationer bliver genstand for spekulationer i worst case scenarier, og det kan være svært at sove om natten, fordi de tvangsprægede tanker trænger sig på.

Panikangst kan der imod ramme med voldsomme anfald som et lyn fra en klar himmel, uden anledning eller triggers. Et anfald af panikangst kan være så voldsomt, at det ligner et hjerteanfald.

Uanset hvilken type angst, du lider af, kan du få hjælp hos psykoterapeut og angstekspert Kim Liljehult – læs mere på https://www.angstekspert.dk/