Hvornår er det tid til at få bilen på værksted?

06 maj 2022 Steffen Hansen

advertorial

Din bil er en kompleks maskine, der har brug for regelmæssig vedligeholdelse for at kunne køre problemfrit. Ligesom du skal gå til lægen for at blive undersøgt, skal din bil regelmæssigt til service for at holde alting i god stand. Læs med i dette indlæg om, hvornår du skal have bilen på værksted.

 

autoværksted

 

Hvis du skal have skiftet dæk

Hvis du skal have skiftet dækkene på din bil, så skal du en tur forbi værkstedet. Du kan normalt få skiftet dine dæk samtidig med, at du får din bil til service, men det er værd at undersøge det på forhånd. Du skal være sikker på, at du kan få skiftet dine dæk hos dit autoværksted.

Ellers skal du opsøge et værksted, hvor de kan tilbyde det til dig. Det er typisk i forbindelse med, at du skal have skiftet dine vinter – eller sommerdæk, at dækkene skal skiftes ud.

 

Hvis din bil skal til service

Det anbefales generelt, at du får din bil til service hver 12. måned eller efter den har kørt et vis antal kilometer. Dette kan variere afhængigt af bilens mærke og model, så det er bedst at tjekke bilens håndbog. Hvis du er usikker på, hvornår din bil sidst har fået et serviceeftersyn, kan du altid ringe din lokale mekaniker op eller spørge hos det autoværksted i Solrød, du er tilknyttet.

Hvis du ikke har et fast autoværksted, så kan du finde et via internettet eller ved at spørge dine venner eller familie om hjælp.

 

Hvis den har problemer

Hvis du bemærker problemer med din bil under kørslen, f.eks. mærkelige lyde eller vibrationer, er det en god idé at få bilen til service. Det vil være med til at sikre, at eventuelle problemer opfanges tidligt, før de bliver mere alvorlige. Hvis du passer godt på din bil og får regelmæssigt service, vil den køre problemfrit i længere tid.

Flere nyheder