Kan du give gulvet en ludbehandling efter en gulvafslibning?

Drømmer du om lyse trægulve, men har du for nuværende kun et gulligt et af slagsen? Det kan du komme til livs med en gulvafslibning og en ludbehandling – læs med, og bliv klogere.

Trægulve er flotte. Når de har den rette farve og struktur, vel at mærke. Er de slidt, triste og gullige, er de knap så skønne at kigge på. Hvis du har sidstnævnte, kan du til gengæld gøre noget ved det, og det er ikke så svært endda – det fortæller Gulvkanonen (https://gulvkanonen.dk/), der hver dag hjælper kunder med at renovere deres trægulve:

“Har du et slidt trægulv med skrammer, ridser og gammel overfladebehandling, kan du give det en gulvafslibning. Det fjerne det øverste lag af træet og dermed og den gule del, og efterfølgende er det klar til en ny behandling, hvor du kan bruge forskellige metoder til at lysne det.”

Giv gulvet lud, inden du behandler det

Vil du maksimere det lyse look, kan du med fordel give brædderne en ludbehandling, inden du går videre til den faktiske efterbehandling. Lud kan ikke stå alene, så derfor skal behandlingen altid afsluttes med lak, olie eller sæbe.

Men hvorfor vælge lud? 

Med en ludbehandling stopper du træets naturlige gulningsproces, så det ikke bliver mere og mere gult som tiden går. Vil du have gulvet lysere, end det egentlig er, kan du vælge en lud med hvid farvepigment. 

Når gulvet er blevet behandlet med lud, skal det have en afsluttende efterbehandling, og her kan du vælge mellem lak, olie eller sæbe. Uanset hvad du vælger, kan du gøre gulvet endnu lysere ved at vælge en version, der også har hvid farvepigment i sig. Vær dog opmærksom på, at når du bruger materialer med hvid farvepigment, så risikerer du at få hvide streger på gulvet – brug derfor gerne en fagmand til arbejdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *