Sportsmassage anbefales til alle slags sportsudøvere

Det er ligegyldigt, om du lige er begyndt at træne eller gør dig klar til at løbe dit næste maraton. Enhver form for træning sætter din krop igennem en hård omgang og derfor bør du give den en chance for at slappe af. Det er derfor mange aktive mennesker vælger at få en massage i ny og nø. Men hvad er egentlig en sportsmassage?

Hvis du er aktiv er en sportsmassage nok noget for dig? Den sigter mod at forebygge skader og holde dig i topform.

Hvad er en sportsmassage?

Den første ting at vide er, at du kan få en sportsmassage når som helst, men de kan være særligt gavnlige før eller efter et stort løb eller sportsbegivenhed. Selvom teknikker, der bruges i en sportsmassage, nogle gange kan virke som dem, der bruges under en dybvævsmassage, har de to forskellige resultater.

Hvis du blev tilbudt en sportsmassage i stedet for en dybvævsmassage, vil sportsmassagen sandsynligvis tage dine aktiviteter i betragtning og forsøge at skræddersy behandlingen til at passe både tid og form for aktivitet, hvorimod en dybvævsmassage ville mere handle om din generelle livsstil.

Du vil også føle pres under en sportsmassage. Selvom sportsmassage typisk ikke skal gøre ondt, kan du opleve ømhed og ubehag, især hvis massøren arbejder på et område, der allerede er skadet, ømt eller stramt.

Timing er alt

Du kan planlægge en sportsmassage før, efter eller under en sportsbegivenhed, men prøv ikke noget nyt for tæt på den store dag. Tidsperioden er helt afhængig af, hvad der virker for din krop, men det anbefales typisk ikke at prøve nye massageteknikker for tæt på en stor begivenhed, da du ikke ved, hvordan det vil påvirke din præstation.

Massøren spørger ind til dit helbred

Typisk vil en massør stille nogle spørgsmål, han eller hun skal vide hvad dine mål er for bedre at finde ud af hvordan din behandling skal foregå. For en person kan en sportsmassage betyde, at de bliver strakt i en time og flyttet rundt, og for en anden kan det betyde, at de kommer noget tættere på det dybe væv.

Drik vand inden massagen

Sørg for at være godt hydreret før din massage, og få tisset af på forhånd. Intet værre end at skulle bryde sin Zen for at gå på toilettet. En hydreret krop gør dine muskler lettere at arbejde med under en massage, da dehydrering kan gøre dem stivere.

Hvis du tror du kunne have gavn af en sportsmassage så book en massage på Frederiksberg allerede i dag.